Groep 8

Wil je niet alleen theorielessen krijgen, maar ook lekker praktisch bezig zijn? Dan zit je bij ons goed. Je krijgt vanaf leerjaar 1 al veel praktijkuren voor techniek, media & ict en zorg & welzijn. Wij kunnen je plaatsen als je een vmbo advies krijgt voor de leerwegen basis, kader, gemengde leerweg en theoretische leerweg (mavo) met en zonder LWOO.

Een nieuwe start

Het is best spannend om na lange tijd op je basisschool te hebben gezeten, naar een nieuwe school te gaan. Je krijgt nieuwe docenten, nieuwe vakken, maar ook nieuwe vrienden.

Misschien had je op de basisschool één juf of meester, maar misschien ook wel twee of drie. Bij ons krijg je nog wel wat meer docenten, maar je mentor (de docent die jou en je klasgenoten begeleidt/helpt) krijg je 12 uur in de week. Jij kent hem/haar goed en hij/zij kent jou goed. Zo heb je nog steeds je eigen vertrouwde persoon, met wie je alles kunt bespreken.

In leerjaar 2 krijg je twee mentoren voor zo'n 8 uur per week.

Zo laten we je stap voor stap wennen aan de overgang naar het voortgezet onderwijs.

Het vmbo

Voor welke vmbo-school je ook kiest, je krijgt op alle scholen een aantal dezelfde vakken. Het gaat dan om vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, biologie, natuurkunde, lichamelijke opvoeding, aardrijkskunde, geschiedenis en economie.

Wij proberen echter in deze vakken zoveel mogelijk te ontdekken, onderzoeken, experimenteren en creëren.

Je maakt, als leerling van leerjaar 1 en 2 basis en kader, kennis met onze beroepsgerichte vakken in de zgn. XL-lessen. Onze beroepsgerichte vakken zijn:

  • Techniek
  • Media, Vormgeving & ICT
  • Zorg & Welzijn

Heb je een advies GL/TL (mavo), dan kom je op onze bijzondere Media Mavo en volg je daar als beroepsgericht vak Media, Vormgeving en ICT.

Lees meer hierover op: https://www.media-mavo.nl (media-mavo.nl)

Welke keuzes kun je maken?

Natuurlijk ben je welkom op onze school om met je klas langs te komen. Vraag je juf of meester om een afspraak te maken. Je mag ook samen met je ouders langskomen. Bel voor een afspraak naar de school. (010-437 16 00)

Je kunt ook onderstaand formulier laten invullen door je juf, meester of ouder(s).

Tot ziens op het Experience College!

 

 

Inschrijven