Wie zijn wij?

Wij zijn een splinternieuwe school, gestart in september 2020 en geven les aan zo'n 500 leerlingen in ons prachtige gebouw. Dat laatste vinden we heel belangrijk. Jij verdient namelijk goed onderwijs, van goede docenten, in een mooi gebouw.

Praktijkvakken

Kies je voor onze school, dan ben je iedere schooldag afwisselend bezig met ontdekken, experimenteren, onderzoeken en creƫren. En niet altijd in die volgorde, want dat hangt af van de les en natuurlijk van jouw manier van leren. Ook buiten de school kun je veel leren en dus mag jij (in de bovenbouw) soms ook aan slag in een bedrijf of op een mbo.

Naast de theorievakken die je krijgt, maak je in leerjaar 1 en 2, in de XL-lessen, kennis met onze beroepsgerichte vakken.

Volg je les op basis- of kaderniveau dan zijn dat de volgende vakken:

  • Techniek
  • Media, Vormgeving & ICT
  • Zorg & Welzijn

Volg je les op gl/tl-niveau (mavo) dan kom je op onze Media Mavo en krijg je het beroepsgerichte vak:

  • Media, Vormgeving & ICT

Aan het einde van het tweede leerjaar kies je (als basis- en kaderleerling) in welk van de drie beroepsgerichte vakken je examen wilt doen. Je krijgt dat vak dan 12 uur in de week.

Het leuke is, welk beroepsgerichte vak je ook volgt, je kunt daarna nog naar alle mbo-opleidingen die je wilt.

Lijkt onze school jou wel wat? En ben jij nieuwsgierig aangelegd? Het Experience College maakt jouw vmbo-tijd spannend en verrassend. Tot ziens op het Experience college!