Groep 8

Nieuwsgierige leerlingen zitten bij ons op de goede plek. Vanaf augustus 2020 kun je bij ons starten met een uitdagende vmbo opleiding in de richting basis, kader of mavo.

Kijk hier naar onze online open dag livestream 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aanmelden/inschrijven:

U kunt dagelijks komen aanmelden/inschrijven op onze geweldige school. Ook als u kennis wilt maken is dit mogelijk. Voor beide is een reservering noodzakelijk.


Klik hier om een tijdslot te reserveren.

Helaas kunnen wij niet alles van onze mooie school laten zien maar u zal zeker met een goede indruk van de school weer naar huis gaan.
Meld je dus snel aan!

We praten u dan bij over alle mogelijkheden die de school uw kind kan bieden.
Zo’n persoonlijke kennismaking, voor uw kind en maximaal twee ouders/verzorgers kan overigens ook op een ander tijdstip.
Wilt u voor een persoonlijke kennismaking contact opnemen via 010-4371600 of info@xcollege.nl
 

Profielen

De keuze is ruim. Want meteen al vanaf leerjaar 1 kun je je bij ons oriënteren op het gebied van:

  • Produceren, installeren & energie
  • Media & Vormgeving
  • Zorg & Welzijn

Van taart bakken tot 3D-printen

Alle leerlingen zijn welkom. Met een basis-, kader- of gl/tl-advies (dat laatste wordt ook wel “mavo” genoemd) zit je bij ons op de goede plek. Na vier jaar heb je een diploma binnen één van de profielen. In die vier jaar heb je zelf ook nog heel veel van de andere profielen geleerd. Je kunt bij ons van alles en nog wat doen: een taart bakken, een robotauto bouwen, het bouwen van licht- en geluid voor toneel, filmpjes monteren, een gewond iemand verbinden, iets ontwerpen en 3D-printen, de inrichting van je kamer op de computer ontwerpen, rondkijken in de haven, stage lopen, een diner organiseren en nog véél meer!

Ook in de ‘gewone vakken’ zoals bijvoorbeeld wiskunde of nederlands leer je soms op een andere manier. Daarmee oefen je regelmatig om een echt probleem uit de praktijk op te lossen, zodat je die ervaring en kennis weer kunt gebruiken. Op school, maar ook in je leven.

Welk profiel je ook kiest, met het behalen van je diploma Experience College laat jij zien dat je een mooie, brede opleiding genoten hebt waardoor jij gaat slagen op je vervolgopleiding. Jij bent het immers gewend om te creëren, experimenteren, ontdekken en onderzoeken. Op die manier heb jij, vier jaar lang, bij ons op school gewerkt aan je eigen profiel. En dat maakt dat jij klaar bent voor de volgende stap: een passende vervolgopleiding op het mbo.

Bezoek onze school

We ontvangen vaak groep 8 klassen van basisscholen bij ons op school. Dan maakt een groep 8 docent een afspraak met ons voor een bezoek met je hele klas aan onze school. Wie weet zien we jou tijdens zo’n klassenbezoek. Maar je kunt natuurlijk ook al eerder of daarna nog eens apart langskomen met je ouders of verzorgers. Dan geven we je een rondleiding en leggen je uit welke verschillende dingen je allemaal kunt doen en leren. Je bent van harte welkom.

Wil je méér weten over wat ons onderwijs zo bijzonder maakt? Lees dan hier verder

Wil je meteen weten wanneer de open dagen zijn? Lees dan hier verder

Tot ziens op het Experience College!

Inschrijven